5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  predajna@SPYobchod.sk       Doprava a platba       Všetko o nákupe       Aktuality       Blog

Ako zabezpečiť mobil proti odpočúvaniu

Mobilný telefón používame každý deň. Vkladáme do neho citlivé dáta. Je v našej prítomnosti keď sa bavíme o dôverných záležitostiach a skrátka sa už stal našou súčasťou. Málo kto si ale uvedomuje, že mobilný telefón je dobrý sluha ale zároveň môže byť aj zlý pán.

Mobilný telefón je v súčasnej dobe najväčšie bezpečnostné riziko väčšiny obyvateľov a zvlášť tých, ktorí zastávajú vysoké funkcie a vedia o informáciách, ktoré môžu mať pre niekoho iného hodnotu.

Hrozby súvisiace s použitím mobilného telefónu

HROZBA: Odpočúvanie okolia telefónu vo vašej kancelárii
V spolupráci s mobilným operátorom, či za použitia GSM interceptoru je možné skryte aktivovať mikrofón na telefóne a počúvať tak cez neho okolie. Hovoríte vo vašej kancelárii o dôverných veciach? Mohli by tieto informácie niekoho zaujímať? Pokiaľ áno, tak je na mieste začať vaše informácie chrániť.

OBRANA: Inteligentný detektor so šumovým generátorom GSM-safe III
Použitím špeciálneho stojana na mobil GSM-safe III spoľahlivo ochránite vašu kanceláriu pred odpočúvaním cez mobilný telefón, bez toho aby ste museli znížiť váš komfort.

GSM-safe III je vybavený inteligentným detektorom signálu v kombinácii so šumovým generátorom. GSM-safe III sa automaticky aktivuje po odložení mobilného telefónu a pri detekcii ľubovoľného bezdrôtového signálu vás upozorní signalizačnou diodou, podľa ktorej okamžite poznáte o aký typ signálu ide. Vo chvili kedy zariadenie zaznamená možný hlasový prenos, tak sa automaticky spustí šumový generátor, ktorý hlasový prenos úplne znemožní.

 

HROZBA: Opsočúvanie cez mobilný telefón behom stretnutia mimo kanceláriu

OBRANA: Inteligentný prenosný detektor so šumovým generátorom GSM-box II
Plní úplne rovnakú funkciu ako GSM-safe III. Naviac je však toto zariadenie prenosné a môžete ho tak mať kedykoľvek u seba. GSM-box II má rozmery trošku širšej kreditnej karty a môžete ho tak nosiť pripevnený na telefóne, či v peňaženke.

 

HROZBA: Sledovanie mobilnej komunikácie
Zo zákona sú všetky hovory aj SMS správy uchovávané operátorom po dobu 6 mesiaccov. Behom tejto doby sa tak môže kdokoľvek s oprávnením či správnymi kontaktmi k vašim dôverným dátam dostať. Okrem toho môže vašu mobilnú komunikáciu sledovať aj ľubovoľné súkromná osoba za použitia GSM interceptoru či odpočúvacej aplikácie. Útočník tak môže veľmi jednoducho počúvať vaše telefónne hovory, sledovať SMS, polohu telefónu a všetku ďalšiu komunikáciu.

OBRANA: Šifrovanie mobilnej komunikácie
Jedinou spoľahlivou ochranou komunikácie uskutočňovanej cez mobilný telefón je jej šifrovanie. pre šifrovanie komunikácie je možné použiť špeciálne aplikácie, šifrovacie čipy, či špeciálne šifrovacie telefóny. Rôzne šifrovacie riešenia ponúkajú šifrované volanie, šifrované SMS či šifrovaný prenos súborov.

 

GSM interceptor (tzv. Agáta)

Zariadenie používané nie len štátnym ale aj súkromným sektorom, ktoré simuluje BTS a umožňuje útočníkov určiť polohu, odpočúvať hovory a odpočúvať okolie všetkých mobilných telefónov v okolí až na niekoľko kilometrov okolo zariadenia.

Opdočúvací softvér

Špeciálna aplikácia, ktorá je veľmi cenovo dostupná a umožňuje úplne ovládnuť sledovaný telefón. Odpočúvacia aplikácie je vnútri telefónu úplne nedetekovateľná a umožňuje sledovať všetky hovory, sledovať SMS, GPS polohu telefónu, odpočúvať okolie telefónu veľa ďalších funkcií.

Odpočúvanie mobilný operátorom

Zo zákona sú všetky hovory aj SMS správy uchovávané operátorom po dobu 6 mesiacov. Behom tejto doby sa tak môže kdokoľvek s oprávnením či správnymi kontaktmi k vašim dôverným dátam dostať. Mimo to je operátor schopný odpočúvať okolie vášho telefónu aj vo chvíli, keď netelefonujete. Nepomôže vám ani vypnutie mobilného telefónu či dokonca (u niektorých mobiloch) vybratie batérie, pretože telefóny sú vybavené malou, tajnou záložnou batériou.

Diskusia

Tému zatiaľ nikto nekomentoval.

Do diskusie môžu prispievať len registrovaní a prihlásení užívatelia.

Najširšia ponuka

Cez 5000 produktov

​Zákazková výroba

Od návrhu až po realizáciu

Diskrétne doručenie

Bez údajov o e-shope

​Špecialista v obore

Viac než 10 rokov v obore